Протести в Росії: прихильники Навального зіткнулися з поліцією (Відео)

Поділитися:

Сили ОМОНу в Москві та інших містах РФ перейшли в силовий наступ на учасників протесту проти запроторення до СІЗО лідера російських опозиціонерів Олексія Навального. Центром протистояння правоохоронців і громадян в суботу, 23 січня, стала Москва. Про це передають засоби масової інформації Російської Федерації.

У суботу серйозні сутички з силами поліції відбулися на Пушкінській площі. Мітингувальники намагалися прорватися до Манежної площі, безпосередньо до Кремля. За даними ЗМІ, за одну суботу, 23 січня, було завантажено в поліційні автозаки понад 900 протестантів. Протестанти вимагають одного – звільнити Олексія Навального та інших затриманих опозиціонерів.


В ході протестів у автозаці опинилася дружина Навального – Юлія Навальна, яка вийшла на мітинг разом з матір’ю опозиціонера. Дружину Олексія затримали. Попався поліціянтам і відомий блогер Ілля Варламов. Однак після перевірки документів він був відпущений. Набагато менше пощастило журналістам опозиційного телеканалу «Дощ». Омонівці увірвалися у квартиру, звідки вівся репортаж про мітинг. Вів його один журналіст. У нього вилучили паспорт, інші посвідчення особи та відключили в приміщенні електроенергію.

За попередніми даними, в протестах у Москві взяли участь 4 тисячі російських громадян. Мітинги, зіткнення з силами ОМОНу та арешти тривають у багатьох містах Російської Федерації.

Нагадаємо, 18 січня в трьох російських містах пройшли затримання учасників мітингів і пікетів на підтримку Олексія Навального, якого заарештували під час проходження паспортного контролю в аеропорту «Шереметьєво» в Москві.

Також раніше повідомлялося, що Олексій Навальний повертався з Берліна до Москви.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу