МЗС займається застряглими в Греції українцями

Поділитися:

В українському посольстві в Греції сказали, що українці, яких не пустили через кордон, повернуться в свою країну на початку тижня. Польоти заплановані на 6 і 7 липня 2020 року.

Повернення буде здійснено рейсом Київ-Афіни. Авіаперевізники Wizzair і Ryanair, які і доставили наших співгромадян до Греції. Точний час прибуття має бути уточнено авіакомпанією.

У посольстві уточнили, що консули ведуть переговори з грецькими державними властями, щоб гарантувати, що процес депортації не поширюється на українців, які класифікуються як «небажані». Авіакомпанії також погодилися забезпечити пасажирів харчуванням.

Варто нагадати, що 17 українських туристів не пускали через митницю в аеропорту Афін. Їх помістили в поліцейську дільницю в аеропорту.

Нагадаємо, що з 1 червня 2020 року більшість готелів і курортів Греції повернулися до роботи. У перелік підприємств, яким дозволяється відновити свою діяльність згідно з розпорядженням Міністерства розвитку Греції, входять засоби розміщення, кемпінги, басейни, поля для гольфу, пірсінг- і тату-салони.

Також повідомлялося, що в умовах пандемії коронавируса нового покоління, Греція готується доставляти туристів поромами.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу