МВФ не допустить в Україні дефолту

Поділитися:

Міжнародний валютний фонд не допустить стану дефолту в економіці України. Про це повідомляє директор аналітичного департаменту компанії “Альпарі” Олександр Разуваєв.

За словами експерта, якщо поглибиться в деталі макроекономіки то нова програма допомоги з боку МВФ під назвою “stand-by” є не найгіршим варіантом для України.

Разуваєв вказав, що найчастіше міжнародна організація не допускає в економіці своїх країн-партнерів дефолту і виділяє гроші для рефінансування.

Україна отримає кредити в розмірі такої суми, щоб рефінансувати борг і не дійти до суверенного дефолту“, – сказав він.

При цьому вказується, що ряд країн Європи наразі знаходиться ще в більш критичному положенні, ніж Україна, яка все ще може змінити свою ситуацію, в разі надходження великих інвестицій з боку іноземних вкладників.

Як повідомлялося раніше, Міністерство фінансів України очікує отримання першого траншу від Міжнародного валютного фонду вже в кінці травня. Він може скласти 1,9 мільярда доларів.

Новий кредит буде спрямований в першу чергу на підтримку держбюджету. За словами глави українського представництва МВФ Іванни Владковой Голлар, підтримка надається щоб допомогти уряду України справлятися з шоком, викликаним COVID-19.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу