У Мінфіні розповіли про індексацію пенсій

Поділитися:

У Міністерстві фінансів розказали, як підвищаться пенсійні виплати у березні 2022 року після чергової індексації. Йдеться про коефіцієнт для перерахунку пенсій.

Про це згадувалося в інтерв’ю ЗМІ глави Мінфіну Сергія Марченка.

Він зазначив, посилаючись на попередні розрахунки Міністерства соціальної політики, що обсяг індексації пенсій у березні буде щонайменше 14%. Проведена індексація пенсій покриє інфляцію, каже посадовець.

Марченко нагадав, що за законом, індексацію пенсій щорічно проводять шляхом підвищення показника середньої зарплатні, що враховують для обчислення пенсійної виплати, на коефіцієнт, що становить 50% показника збільшення споживчих цін за період попереднього року і 50% показника збільшення середньої зарплатні трьох календарних років, що передують року, коли проводять збільшення.

«За попередніми розрахунками Мінсоцполітики, коефіцієнт для перерахунку пенсій складатиме не менше 14%», – сказав глава Мінфіну.

Нагадаємо, що у Мінсоцполітики пропонують держпідприємствам запровадити накопичувальну пенсію.

Також ми писали, що в Україні за останні десять років на майже три мільйони осіб зменшилася кількість пенсіонерів, до 10,841 мільйона.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу