Частина українців отримає підвищені пенсії

Поділитися:

В Україні почали виплачувати підвищені пенсії непрацездатним членам сім’ї загиблих, померлих чи зниклих безвісти учасників Антитерористичної операції на сході України/Операції Об’єднаних сил.

Про це інформують у Міністерстві соціальної політики.

Зазначається, що кожен з непрацездатних батьків (матері чи батька) та дружина (чоловік) померлого учасника АТО/ООС – отримає підвищений мінімальний розмір пенсії в 7,8 тисячі гривень.

Перерахунок здійснюється автоматично. Пенсію отримає 3 361 особа. У середньому рівень пенсії підвищився на 1 895 гривень.

Наприкінці 2021 року у Верховній Раді зареєстрували проєкт закону, що передбачає покращення умов пенсійного забезпечення для вищевказаних осіб, які мають право на пенсію згідно із законом «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб», кажуть у відомстві.

Раніше ми писали, що в Україні з 1 січня збільшили пенсії чорнобильцям та членам сімей загиблих воїнів на Донеччині. Крім того, збільшення будуть отримувати жінки, які вийдуть на пенсію у 2022 році.

Також ми повідомляли, що у Міністерстві соціальної політики склали календар перерахунку пенсій на 2022 рік. За словами глави відомства Марини Лазебної, перерахунок включатиме 12 етапів адресного підвищення пенсій різним категоріям пенсіонерів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу