Українські бізнесмени вирішили підзаробити на білоруських яйцях

Поділитися:

Неприємним сюрпризом для вітчизняних споживачів стала ціна на яйця, що суттєво зросла. У деяких торгових мережах ціна десятка вже перевалила за 30 гривень. І тут в справу включилися вітчизняні бізнесмени.

За даними Держстату України, ще в липні десяток курячих яєць в середньому по країні коштував 22 гривні. 30 гривень за яйця не є якимось рекордом для 2021 року. Наприклад, в січні ціна на яйця стрибнула до 32 гривень і трималася до травня.
Виробництво яєць в Україні впало, склавши 4,035 млрд. Штук або 77,4% від рівня 2020 року.

Деякі вітчизняні бізнесмени тут же взялися за справу і почали експортувати яйця із сусідньої Білорусі, яка знаходиться під санкціями. При чому, ввозять вони їх контрабандою, а такі яйця в продажу не мають відповідного маркування, як того вимагає українське законодавство. Зокрема, такі сигнали надходять з Харкова, як пишуть місцеві ЗМІ.

Як повідомляють харків’яни, донецький бізнесмен В’ячеслав Аракелян привіз з Білорусі велику партію яєць без сплати мита, також без будь-якої маркування. Природно, що і якість яєць, і умови транспортування знаходяться під великим питанням. Однак, бізнес йде і ціна на білоруські яйця значно нижчою за ринкову.

Але проблема в тому, в Україні є маса більш дрібних птахофабрик, які виробляють ту ж продукцію, але великий бізнес це не цікавить. Набагато простіше нагодувати українців білоруськими яйцями за їх же гроші.

Бізнесмен — не єдиний у своєму сегменті. Як повідомили нам представники ринку яєць — зараз білоруські яйця користуються попитом в українського бізнесу.

Але саме через них українські дрібні птахофабрики змушені або знижувати виробництво, або працювати в збиток, або ж, якщо держава не втрутиться, такі фабрики незабаром закриються.

А як же захист національного виробника? Адже, виходить, захистом вітчизняного ринку яєць ніхто не займається.

Раніше повідомлялося, що українські чиновники за гроші платників податків підтримують білоруських виробників.

Також ми писали й про те, що на кордоні з Білоруссю Польща ввела НС.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу