Жахливий антирекорд: 5804 українця заразилися коронавірусів за добу

Поділитися:

За даними РНБО станом на ранок п’ятниці, 9 жовтня, в Україні зафіксовано 5804 нових випадків зараження коронавірусом. Відомо, що 89 пацієнтів померли від ускладнень, викликаних коронавірусом, а 2147 пацієнтів пішли на поправку.

Слід зазначити, що всього за весь час пандемії в Україні захворіло 250 538 осіб, з них 110 650 одужали, летальних випадків – 4779.

Уряд країни продовжив карантин до 31 жовтня з пом’якшенням з 22 травня. Підхід до пом’якшення або посилення карантину залишився адаптивним, але принцип розподілу регіонів для посилення карантинних заходів змінили.

Так, нові правила карантину почали діяти з 3 серпня. Щотижня зонування регіонів переглядається окремою комісією.

Нагадаємо, що у Львівській області почали фіксувати повторні випадки зараження COVID-19. В цілому по регіону зафіксовано зростання важких пацієнтів, яким потрібна госпіталізація, підключення до ШВЛ. Таку інформацію озвучив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Чиновник уточнив, що випадки повторного захворювання поодинокі, говорити про тенденції рано. Однак є і такий момент: вдруге вірусне захворювання протікає не легше, а іноді і важче, ніж в перший.

Раніше повідомлялося, що в столиці закрили на карантин один з вузів – КМУ ім. Тараса Шевченка. В університеті спалах коронавірусу, кількість хворих студентів, викладачів, персоналу вищого навчального закладу постійно збільшується. Інформація про те, що вуз перекладається в формат онлайн навчання, вивішена на сайті.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу