Зеленський на форумі розповів, як Україна буде святкувати День Незалежності

Поділитися:

Президент України Володимир Зеленський на форумі «‎Україна 30»‎ розповів, як буде проходити святкування Дня Незалежності України. Він зазначив, що мета заходів — зрозуміти, чого ми навчилися за роки незалежності і чого маємо навчитися, щоб ніколи її не втратити.

«‎Саме цьому присвячено святкування. 10 основних заходів, 10 ключових здобутків, 10 важливих висновків, а разом — 30 років незалежності і одна мрія на наступні роки. Боротьба за незалежність тривала не один день, тож і не один день ми будемо відзначати перемогу в цій боротьбі», — зазначив президент.

Зазначається, що 16 серпня в Софійському соборі всі охочі зможуть побачити оригінал Конституції Пилипа Орлика.

22 серпня відбудеться вшанування полеглих на Донбасі військових. Також у цей день відбудеться нова премія — «Національна легенда».

Крім того, в географічному центрі Україні зведуть Монумент Єдності України 23 серпня. Одночасно в містах піднімуть у небо Державний прапор. Також відбудеться перший саміт Кримської платформи і пройде Саміт перших леді та джентльменів. Крім того, 23 серпня в оперному театрі виступатимуть легенди опери та балету.

24 серпня відбудеться військовий парад.

«Вперше за 30 років незалежності України заплановані заходи за участю всіх сил сектору безпеки та оборони України та країн-партнерів. На Хрещатику, на Дніпрі, в Одесі, в Чорному морі наша гордість, ті, хто готовий захистити Україну на суші, на воді і в повітрі», — зазначив він.

Також 24 серпня пройде благодійний концерт Андреа Бочеллі на НСК «Олімпійський». Зібрані кошти будуть спрямовані на побудову музею Івана Марчука.

«Музика незалежності, як і прагнення незалежності —все це у нашій ДНК», — заявив президент.

Раніше у прес-службі Державної прикордонної служби України повідомили, що собаки прикордонників вперше стануть учасниками параду до Незалежності України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу