Європа відновлює карантин

Поділитися:

Останнім часом знову відзначено сплеск коронавірусу. Європа, за словами чиновників, незабаром знову опиниться в епіцентрі захворюваності та смертності. Виходячи з прогнозів зростання поширення Covid-19, влада деяких країн прийняли рішення посилити обмеження заходів.

Зокрема, Австрія запровадить карантин, подібний до 2020-го року. Однак стосуватиметься він виключно тих осіб, хто відмовився від вакцинації. Правила карантину почнуть діяти із 15 листопада. Не щепленим мешканцям та гостям двох провінцій, Верхньої Австрії та Зальцбурга, забороняється виходити на вулицю просто так. На це мають бути обґрунтовані причини: магазин, необхідність виходу на роботу, аптека, лікарня. Про це заявив канцлер Австрії Александер Шалленберг.

У Німеччині у свою чергу уряд поки просить вживати самостійних запобіжних заходів, із закликом залишатися вдома частіше, уникати масових зборів і заходів.

А ось у Нідерландах вже з 13 листопада громадяни країни живуть за новими, частковими правилами. Тут обмежено роботу ресторанів, магазинів, у тому числі й продуктових, запроваджено заборону на масові збори. Змагання мають відбуватися без глядачів.

У відповідь на введення обмежувальних заходів повідомляється, що жителі Гааги вийшли на вулиці з метою протесту. Поліція прийняла рішення розігнати людей із водних гармат, через що в правоохоронців полетіло каміння з боку протестувальників.

Такі заходи запроваджуються не просто так. Цього вимагає статистика захворюваності, про що заявив регіональний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я. Він попередив європейців, що у разі ігнорування ситуації, вже до кінця лютого 2022 року від Covid-19 очікується півмільйона смертей.

Слід зазначити, що у Австрії вакциновано вже 65% від населення, Нідерланди – 80%. Такі показники відповідають нормам ЄС. До речі, в Україні вакциновано 19% населення.

Нагадаємо також, що в Сінгапурі в уряді заявили про відміну оплати лікування від коронавірусу для тих, хто добровільно відмовився від вакцинації.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу