ВР візьметься за легалізацію зброї

Поділитися:

Днями в черговий раз у Верховній Раді був зареєстрований законопроект, яким передбачають врегулювати обіг зброї серед цивільного населення.

Відомо, що чиновники парламентського комітету з питань національної безпеки виступили за легалізацію серед всього населення вогнепальної зброї.

“Я скажу так: як військова людина я це підтримую. Але потрібно розробити правильну дозвільну систему”, – сказав глава комітету Верховної Ради.

Слід зазначити, що в Україні вже скасували нагородну зброю, яке дарували багатьох цивільних. Закон забороняє виділення нагородної зброї всім, крім діючих співробітників поліції і військових.

Нагадаємо, що в 2020 році, з його початку до 8 жовтня, найбільше дозволів на зброю було видано на гладкоствольні кошти – 32 тис. 304 дозволи, а за аналогічний період 2019 – 35 тис. 901.

З відповіді поліцейських також видно, що українці в поточному році набували мисливську нарізну зброю, гладкоствольні кошти, пневматичну зброю та холодна зброя.

Раніше повідомлялося, що Національна поліція України отримала і вже почала тестування нових електрошокерів Taser. Йдеться про двох сотнях одиниць спецзасобів, які мають електропровідний вплив. Про це повідомили в Департаменті комунікацій МВС.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу