ВООЗ продовжила режим міжнародної надзвичайної ситуації

Поділитися:

Комітет Всесвітньої організації охорони здоров’я продовжив міжнародну надзвичайну ситуацію на три місяці через пандемію коронавирусу — повідомляє прес-служба організації.

«Комітет одноголосно погодився, що пандемія все ще є надзвичайною ситуацією для громадської охорони здоров’я, що викликає міжнародну стурбованість» — коментують в ВООЗ. Рішення схвалено головою організації.

За словами глави ВООЗ Тедроса Адана Гебрейесуса, поточна ситуація рідкісна і її наслідки будуть помітні ще десятки років. Тому не можна бути легковажними в цьому питанні, особливо з урахуванням того, що багато питань про хворобу залишаються відкритими, а ті факти і спостереження, що вже вдалося отримати, не радують. Наприклад, є інформація про те, що надзвичайно високий ризик спалахів може бути навіть в регіонах, які вже пережили пік епідемії, адже імунітету у перехворілих не спостерігається.

Комітет знову збереться для оцінки ситуації через три місяці.

Нагадаємо, в Україні четвертий день поспіль продовжує посилюватися статистика інфікованих коронавірусом. На момент суботи, 1 серпня, штам COVID-19 виявили ще у 1 172 українців. Про це свідчать оперативні дані Ради національної безпеки України.

Також повідомлялося, що в Центрі економічної стратегії заявили, що в момент піку карантину, викликаного коронавірусом, приховане безробіття в Україні сильно зросло. Так, близько 3,1 млн осіб або 17% від робочої сили країни були відправлені в неоплачувану відпустку або залишилися з зменшеним навантаженням на роботі.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу