В Україні визначили найкомфортнішу область для ведення бізнесу

Поділитися:

За даними дослідження Regional Doing Business експертно-аналітичного центру Офіс ефективного регулювання (BRDO), самої комфортної для ведення бізнесу в 2020 році стала Житомирська область.

Відомо, що в топ-4 рейтингу також увійшли Чернігівщина, місто Київ і Рівненська. Вінницька та Івано-Франківська області набрали однакову кількість балів і розділили 5 місце рейтингу.

Слід зазначити, що рейтинг здійснюється на підставі опитування згідно адаптованої методології Doing Business Світового банку.

Так, останні рядки в рейтингу 2020 року зайняли:

  • Київська область,
  • Луганська область (дослідження по місту Сєвєродонецьк),
  • Харківська область,
  • Херсонська область,
  • Хмельницька область,
  • Миколаївська область.

“Просування реформи децентралізації надає нові можливості місцевому самоврядуванню. Спосіб реалізації повноважень часто має визначальний вплив на те, який державний сервіс отримають місцеві підприємці. Від місцевого самоврядування часто залежить, чи будуть реалізовані прийняті реформаторські закони”, – зазначив виконавчий директор Офісу ефективного регулювання BRDO.

Нагадаємо, що в 2019/2020 маркетинговому році Україна посіла друге місце в рейтингу світових експортерів зерна. Пальму першості же отримали Сполучені штати Америки.

Раніше повідомлялося, що за підсумками минулого року в глобальному рейтингу корумпованості держав Україна зайняла 117 місце серед 180 країн. І опинилася поруч з Єгиптом, Непалом і Замбією, набравши 33 бали.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу