Українців засмутили накопичувальною пенсією

Поділитися:

Накопичувальна система пенсій стартувала, проте розмір другої пенсії в Україні для пенсіонерів складе з середньої зарплати від сили близько 400 гривень.

Так, згідно з даними Інституту демографії та соціальних досліджень, щоб отримувати пенсію 20 років, потрібно відкладати в два рази довше. Тільки в такому випадку пенсіонери зможуть розраховувати на другу виплату в розмірі 800 гривень.

Відомо, що в проекті закону про накопичувальну пенсію йдеться, що відкладати повинні будуть все працюючі громадяни до досягнення певного віку, причому до цих пір обговорюється, до якого саме.

Таким чином, з кожної заробітної плати вилучатимуть 4% – їх вже зараз забирають з зарплат з податків і внесків.

Слід зазначити, що таке нововведення може призвести до збільшення дефіциту бюджету Пенсійного фонду (2% зарплати заберуть з соцвнеску) і зниження надходжень до держбюджету і бюджети населених пунктів (2% візьмуть з прибуткового податку).

Нагадаємо, що якщо в Україні буде введена накопичувальна система пенсій, то багато хто з громадян країни, які працюють «в тіні», виявляться поза системою нарахувань. Приклад такої ситуації можна побачити в Чилі, де неофіційно влаштовані працівники опинилися біля розбитого корита, як тільки в країні ввели накопичувальну систему.

Раніше повідомлялося, що вже через 15 років може вийти, що на одного працюючого припадатиме два пенсіонери і накопичувальна система може стати єдиним шляхом для майбутніх пенсіонерів отримувати гідну пенсію, а для бізнесу – зберегти адекватне навантаження.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу