Українці зможуть отримати польську візу за новими правилами

Поділитися:

З 1 вересня 2020 року, українці повинні чітко вказувати касиру банку спосіб, яким будуть подавати документи на візу в Польщу, при здійсненні передоплати сервісного збору.

На сайті Пунктів подачі візових анкет Польщі зазначено, що якщо при здійсненні оплати в банку вказати, подачу документів на візу в форматі поштового відправлення через кур’єрську компанію “Нова Пошта”, то можна відразу відправляти повний пакет документів в ППВА. Так, чекати дзвінка з Контакт-центру вже не потрібно, адже дата і час реєстрації в таких випадках призначається.

Якщо при здійсненні оплати в банку вказати, що подаватися документи на візу будуть безпосередньо в ППВА, то дата і час реєстрації буде призначена автоматично, а оператор Контакт-центру сам зателефонує для підтвердження дати реєстрації.

Нагадаємо, що в Європейській комісії опублікували третій за рахунком доповідь щодо оцінки виконання з боку країн Західних Балкан та країн Східного партнерства правил щодо лібералізації безвізового режиму. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

Відзначимо, що країна також перебуває в списку держав, які оцінювали фахівці Європейської комісії.

Раніше повідомлялося, що в Держприкордонслужбі розповіли, що з початку дії безвіза (з 11 червня 2017 по квітень 2020 року) українці в цілому скоїли майже 49 млн. Поїздок в країни ЄС як за біометричними і небіометрічними документам.

Найбільша кількість наших співвітчизників перетинали кордон з Польщею. Також були активними ділянки кордону з Угорщиною і Румунією, і дещо менше кордон зі Словаччиною.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу