Українці все більше переходять на сонячні батареї

Поділитися:

Громадяни України все частіше вибирають енергію сонця, щоб використовувати її у якості альтернативи державним постачальникам електрики та тепла. Це, за оцінками експертів і на думку самих громадян, економічно, а крім того, така енергія екологічна.

У Державному агентстві з енергоефективності та енергозбереження України підрахували, що тільки в третьому кварталі поточного року додалося близько 2 тисяч домогосподарств, де були встановлені сонячні панелі на дахах будинків.

Загальна кількість бажаючих користуватися енергією сонця за період з вересня по кінець жовтня збільшилася на 8%, на цей момент це понад 27,5 тисяч сімей. Якщо говорити про те, якою є загальна потужність сонячних батарей в приватних домогосподарствах, то це більше ніж 700 МВт (за 10 місяців 2020 року — більше ніж 50 МВт).

Раніше повідомлялося, що українці інвестували в домашні сонячні панелі понад 0,5 млрд євро. У другому кварталі 2020 року біля 1500 українських домогосподарств встановили домашні сонячні електростанції (СЕС). Використовуючи енергію сонця, сім’ї самостійно забезпечують свої потреби та економлять на комунальні послуги.

Також ми писали, що частина «зеленої енергетики» перевищила 16% загального енергоринку.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу