У МОЗ прогнозують пандемію в Україні до квітня

Поділитися:

Складна ситуація, викликана коронавірусом, в Україні триватиме як мінімум до квітня 2021 року. Такі дані оприлюднив Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України. Найбільша проблема, за словами міністра, може виникнути у зв’язку з крахом медичної системи в країні. Заповнюваність ліжок, нестача кисню — ці та інші проблеми можуть викликати справжній колапс.

Міністр звернувся до всіх громадян країни та повідомив про те, наскільки важливо зараз виконувати всі карантинні обмеження і заборони. Будь-які тимчасові незручності стоять людських життів.

«Ми будемо досить важко проходити цей період, ми вважаємо, що до квітня. Мова зараз не йде про те, чи в змозі ми його пройти легко, ні, ми будемо його проходити важко. Головне зараз те, з якими, як би це не звучало, людськими втратами ми його пройдемо. Крім чисто лікувального процесу є ще епідеміологічний, яким чином зупинити зростання, мова вже не йде про те, щоб його зменшити», — сказав міністр.

На ранок 12 листопада в Україні було відзначено більше ніж 11 тисяч нових випадків коронавірусу. Серед лідерів за кількістю хворих — столиця, Київська та Запорізька області, Одещина і Полтавщина.

Раніше повідомлялося про те, що вакцину від коронавірусу в Україні не варто чекати раніше квітня поточного року. Пов’язано це в першу чергу з тим, що жодна з вакцин на цей час не пройшла необхідний третій етап — клінічні випробування.

Також ми писали й про те, що у світі зафіксовано понад 52 мільйони хворих коронавірусів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу