У Мінсоцполітики розповіли про пенсії в 7 тисяч гривень

Поділитися:

Міністр соціальної політики Марина Лазебная розповіла, яким чином запуск накопичувальної пенсійної системи дасть можливість збільшити розмір середньої пенсії в Україні до 7 тисяч гривень. Так, при сьогоднішніх зарплатах могли б отримувати таку суму в середньому з двох джерел – солідарної та накопичувального рівнів.

“У накопичувальній системі у людини за 35 років, якби він відкладав по 600 гривень, було б півмільйона гривень на рахунку, і це давало б можливість отримувати виплати протягом 15 років в середньому по 3200 гривень. Додати середню пенсію із солідарної системи – 3500 гривень – виходить близько 7000. це, звичайно, в цінах сьогоднішнього дня. Ми взяли для розрахунків річну прибутковість в 3% вище інфляції (0,25% на місяць) – це реальний рівень “, – пояснила міністр.

Відомо, що ресурсами для таких виплат без додаткового податкового тягаря повинні стати ресурси соціальних фондів, крім того, необхідна реформа прожиткового мінімуму, цифровізація соціальної сфери, верифікація виплат.

Міністр також наголосила на важливій ролі накопичувальної системи як додаткового інструменту детінізації.

Крім того, важливою складовою впровадження накопичувальної пенсійної системи глава міністерства соціальної політики називає зміни життєвої філософії самих українців, яким необхідно прищепити довіру до фінансових установ.

Нагадаємо, що в Пенсійному фонді України розповіли, хто з українців отримує найвищі пенсійні виплати. Про це свідчать дані фонду, представлені на його офіційному сайті.

Раніше повідомлялося, що Міністерство соціальної політики України збирається монетизувати пільги на проїзд. На цей час відомство вже розробило відповідний законопроект.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу