Третина території України не має інтернет-покриття

Поділитися:

Третина території України й досі без доступу до інтернету. Про це повідомили журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Так, наша держава пасе задніх у Європі через один з найнижчих рівнів покриття швидкісним мобільним інтернетом. Лише 66% проти середнього показника по ЄС у 84 відсотки. Ще гірше складаються справи з підключенням до широкосмугового доступу: 46% проти середнього показника по Європі у 88%.

А от за Глобальним індексом кібербезпеки Україна посідає 54-е місце зі 175 країн. У нашій державі цей рівень становить 66%, тоді як у Європі — 77 відсотків. Нагадаємо, у липні Міністерство цифрової трансформації представило результати дослідження інтернет-покриття в Україні, яке показало, що мільйони українців не мають доступу до інтернету. При цьому, 40% шкіл не мають якісного підключення, і це вплинуло на якість освіти під час локдаунів та карантинів.

Раніше повідомлялося, що у Мінцифри перейнялися безпекою в інтернеті. Незалежний регулятор безпеки в інтернеті мають намір створити в Міністерстві цифрової трансформації України. Відомо, що цей орган буде формувати відповідну політику і реалізовувати його в державі.

Також ми писали й про те, що українці частіше за все купують в інтернеті. Як свідчать дані ринку, під час локдауна кількість онлайн-замовлень серед українців збільшилася на 46%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу