Субсидію на зиму отримають не всі претенденти

Поділитися:

За інформацією Управління соціального захисту населення, через карантинні заходи процедура нарахування субсидії трохи ускладнилася. Однак тим громадянам, хто отримав субсидію за неопалювальний період (літо), яка почала діяти з 1 травня 2020 року, звертатися до місцевих УСЗН не потрібно. Одержувачам “літньої” субсидії “зимова” буде нарахована автоматично.

Громадянам, які збираються звернутися за субсидією на опалювальний період вперше, слід подавати документи з жовтня 2020 року. При цьому слід пам’ятати, що “зимова” субсидія діє з 16 жовтня по 15 квітня.

Крім цього, в УСЗН пояснили, як працюють комісії по субсидіях, створені при державних або районних адміністраціях. Відомо, що розгляд комісією заяв претендентів на субсидії не скасовано. Однак питання про отримання державної допомоги для малозабезпечених сімей можна вирішити без комісії.

Нагадаємо, що за даними сайту Міністерства соціальної політики, в липні 2020 року субсидію на оплату комунальних послуг отримали 2,9 млн українців.

Так, середній розмір субсидії склав 256,73 гривні, що на 4% менше, ніж місяцем раніше. Відомо, що загальна сума, яку виділили з державного бюджету на надання субсидій склала 389,9 мільйона гривень. З них 379,5 мільйона гривень субсідіанти отримали в готівковій формі, а 10,3 мільйона – в безготівковій.

Раніше повідомлялося, що в Україні зменшаться соціальні виплати і пільги: під удар потраплять субсидії і допомога багатодітним сім’ям. Вся річ у тім, що нові методи підрахунку доходів, виходячи з яких розраховується розмір субсидії та соціальних виплат, збільшать номінальну цифру заробітку громадян.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу