Рада спростить процедуру підключення до енергомереж

Поділитися:

Законопроект, яким буде врегульовано зміни у певні законодавчі акти, отримав №5009 і вже знаходиться на розгляді у Верховній Раді. Йдеться про полегшення у процедурі під’єднання до електромереж. Народні депутати вважають, що таким чином вони протистоятимуть корупції у сфері.

Зміни, зокрема, торкнуться розробки проектів у сегменті землеустрою та землевідведення. Також буде введено принцип мовчазної згоди, коли відповідні органи зможуть, користуючись ним, затверджувати проекти та надавати землі для користування тим організаціям, які згодом зведуть на них лінійні об’єкти інфраструктури електромереж.

Раніше повідомлялося, коли Україна від’єднається від російської енергосистеми. Про це розповіли у МЗС. В перебігу найближчих 2-3 років Україна повністю відключитися від російської та білоруської систем електроенергії й стане співпрацювати в цьому питанні з системою Європейського Союзу.

Також ми писали й про те, що Кабмін займеться модернізацією енергомереж. У нашій країні це є невідкладною проблемою, тому що днями 900 населених пунктів були позбавлені світла внаслідок негоди, повідомляється на офіційному порталі президента у суботу, 30 січня.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу