Посвідчення водія можна отримати тепер за новими правилами

Поділитися:

Міністерство внутрішніх справ заявило про зміну правил отримання водійського посвідчення.

Тепер автошколи України в обов’язковому порядку повинні проводити відео фіксацію теоретичного і практичного іспитів. А засвідчувати підготовку водіїв будуть два основних документи:

Посвідчення про проходження школи водіння, документ повинен значитися в базі ЄДР МВС;
Документи про закінчення навчального закладу, що спеціалізується на підготовці водіїв транспортних засобів за умови, що у установи є відповідна ліцензія.

Зміни торкнулися і проведення іспитів. Так, в теоретичному випробуванні кожен учень отримує квиток з 20 питаннями. У кожному з питань є 5 варіантів відповіді, при цьому правильний – тільки один. Час на здачу теоретичного іспиту – 20 хвилин.

Іспит вважається проваленим, якщо учень списує, не вкладається в таймінг або допустив три і більше помилки. Без здачі теоретичної частини, до практики не допускають.

У практичній частині іспиту також є нововведення: перший тест учень проходить на спецмайданчику протягом 10 хвилин. Другий етап – іспит в умовах міського руху. При цьому, тривалість практичної частини не повинна перевищувати 60 хвилин. Учень може перездати практичну частину три рази. Якщо всі спроби виявилися невдалими, в четвертий раз до здачі іспиту допустять тільки за умови повторного проходження курсу в автошколі.

Нагадаємо, що в Кабінеті міністрів змінили діючий Порядок тимчасового вилучення водійських посвідчень. Згідно з новими змінами, у водіїв зможуть відібрати права безповоротно. За порушення правил дорожнього руху, суд тепер може безповоротно позбавляти водіїв-новачків «дворічних» прав.

Раніше повідомлялося, що бажаючі навчитися мистецтву водіння автомобіля, незабаром повинні будуть заплатити за це в 4 рази більше, ніж це можливо сьогодні. Розцінки в автошколах піднімуться після реалізації ідей Міністерства внутрішніх справ України.

У МВС заявили, що в українській державі, для того, щоб отримати водійське посвідчення, потрібно провести з інструкторів близько 20 годин. Однак це дуже мало, так як з учителем треба провести не менше 80 годин. Наприклад, в Швейцарії, щоб отримати водійські права, потрібно вчитися з інструктором 100 годин.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу