Понад 50% ліжко-місць в лікарнях зайнято хворими на коронавірус

Поділитися:

Лікувальні заклади України на 50 відсотків заповнені хворими з діагнозом COVІD-19. Про це на брифінгу третього жовтня розповів журналістам міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

Як уточнив міністр, станом на вчорашній день, третього жовтня, в лікарнях України проходять лікування понад шістнадцять тисяч громадян, у яких аналізи підтвердили коронавірус.

Причому, як зазначив Степанов, кількість хворих коронавірусів зростає не по днях, а по годинах. Хвороби протікають у важкій або в середньо-тяжкій формі. На ліжко-місцях з’являються все нові хворі. І зараз в цілому по країні ліжко-місця зайняті майже на 54 відсотки.

Нагадаємо, що за інформацією Міністерства охорони здоров’я України, станом на 2 жовтня в лікарняних стаціонарах країни знаходиться 15 797 пацієнтів.

Також в Україні в суботу, 2 жовтня, підтвердили новий антирекорд за кількістю хворих на коронавірус: за добу штам виявили у 4661 українця. Про це свідчать оперативні дані з боку моніторингу Ради національної безпеки і оборони України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу