Нові правила виїзду з дітьми за кордон: що слід знати українцям

Поділитися:

«Почали діяти зміни в рамках другого пакету законодавчої ініціативи« Чужих дітей не буває », які дозволяють виїжджати за кордон з дитиною одному з батьків без дозволу іншої сторони». Заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби роз’яснила правила такого нововведення, передає прес-служба Мін’юсту.

Згідно з новими правилами, один з батьків (мати або батько), який вивозить дитину за кордон, обов’язково повинен повідомити про виїзд рекомендованим листом іншого з батьків, який платить аліменти. У листі необхідно вказати мету виїзду, куди саме їде дитина, а також час, на яке дитина залишає територію України.

Крім того, при перетині кордону батькам необхідно буде мати рішення суду або органів опіки та піклування, яким визначено місце проживання дитини та документи, що підтверджують мету і терміни виїзду (наприклад, це може бути довідка з медичного або освітнього закладу, бронювання квитків і т. П ).

Дозвіл від другого батька не буде потрібна в разі, якщо одна зі сторін має намір виїхати за кордон більше, ніж на 1 місяць або в разі наявності боргу по аліментах в іншого з батьків за 4 місяці або за 3 місяці, якщо дитина є тяжко хворою.

Ми інформували про те, що з 1 липня в Україні змінився розмір виплат аліментів за рахунок збільшення прожиткового мінімуму.

Також ми писали, що через борги по комуналці українців не випустять за кордон.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу