Нацбанк не буде проводити емісію гривні

Поділитися:

У Міністерстві фінансів не бачать ніяких підстав для можливої ​​емісії з боку Національного банку. Про це сказав міністр фінансів України.

“На сьогоднішній момент немає ніяких підстав вважати, що можлива будь-яка емісія з боку НБУ. Поясню. Якщо мова йде про так званому викуп боргових інструментів держави на вторинному ринку, то нам на даному етапі немає необхідності в участі Нацбанку в цьому. Є потреба в створенні якісного вторинного ринку державних цінних паперів. Але на цих етапах будь-які розмови про емісію – це спекуляції. Все, що нам потрібно, ми запозичимо. Все, що ми не зможемо запозичити на зовнішньому ринку, ми запозичимо на внутрішньому. на ринку достатньо ліквідності . Інше питання, що ця ліквідність повинна працювати на економіку, а не тільки на державний бюджет і на Національний банк “, – сказав міністр.

Він зазначив, що в міністерстві не приховували наслідки потенційної емісії в 300 млрд гривень.

“Навіть не розраховували. Я не бачу, яким чином, через які інструменти це може бути реалізовано на сьогоднішній день. У банків достатньо ліквідних ресурсів для того, щоб здійснювати свою політику. Інше питання, чому вони цього не роблять. Які причини того, що банки не кредитують реального сектору економіки? це тільки інфляція або це питання довіри, зарегульованості політики, ризиків? Тому питання в цьому випадку варто просто: чи вплине на щось додаткове наявність грошових агрегатів в обсязі 300 мільярдів гривень? Так ні на що не вплине “, – зазначив чиновник.

Нагадаємо: експерт Андрій Золотарьов заявляв в інтерв’ю нашому каналу, що «Друкарський верстат буде включений, так як в бюджеті колосальна діра».

Також ми писали, що Нацбанк включив друкарський верстат: грошова маса збільшилася на 2,2%.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу