МОЗ тестує 4 препарати від коронавірусу

Поділитися:

У Міністерстві охорони здоров’я заявили про клінічні випробування 4 лікарських препаратів від коронавірусу в Україні.

“Зараз у нас зареєстровано 4 клінічні випробування до 4 лікарських засобів. Це” Амізон “,” Аміксин “,” Корвітин “і” Біовен “. Вони всі проходять стадії клінічних випробувань, деякі вже знаходяться на завершальній стадії”, – йдеться в повідомленні відомства .

Як тільки будуть отримані результати випробувань, відразу ж будуть зроблені висновки щодо ефективності препаратів, запевнили в МОЗ. Відомо, що на сьогоднішній день в світі немає дієвої вакцини від коронавірусної хвороби.

Нагадаємо, що вчені з різних країн світу відчувають 17 потенційних вакцин від COVID-19 на добровольцях. Найефективніша з них – препарат, який розробили в Оксфордському університеті.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, існує широкий конвеєр з чотирма типами вакцини. Зараз в організації займаються розробкою критеріїв, за якими буде оцінюватися вакцина. Тому, якщо дані дослідження зазнають фіаско, то в ВООЗ все одно налаштовані оптимістично.

Раніше повідомлялося, що в Європейському союзі затвердили перші ліки від коронавірусу. Ліки під назвою ремдесівір для лікування коронавірусу вже отримало ліцензію на реалізацію.

На сайті європейського медичного агентства сказано: «Комітет Евроагентства рекомендує надати Veklury маркетинговий дозвіл для лікування коронавірусної інфекції у дорослих і дітей з 12 років для лікування пневмонії з нестачею кисню».

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу