Lufthansa оголосила про скорочення співробітників

Поділитися:

Німецька авіакомпанія Lufthansa не справляється з наслідками пандемії коронавірусу: керівництво перевізника прийняло рішення піти на вимушене скорочення штату співробітників. Про це повідомляє видання Reuters.

За даними відомства, німецький концерн вирішив провести велику реструктуризацію власних активів, а також задіяти в рамках антикризових заходів звільнення співробітників.

На даний момент компанія виходить в мінус і вже заборгувала державі 9 мільярдів євро. При цьому до початку кризи компанія вже відчувала збитки.

Зокрема, якщо в першому кварталі 2020 року сума збитків Lufthansa доходила до 2,1 млрд євро, то наразі ця сумма виросла майже в п’ять разів.

Як прокоментував генеральний директор компанії Карстен Шпор, перевізник повинен піти на неприємні рішення для того, щоб врятувати самих себе.

“З огляду на дуже повільне відновлення попиту, тепер ми повинні зробити стратегічні заходи по реструктуризації”, – заявив він, зазначивши, що найближчим часом фірма розпочне діалог з тими співробітниками, яких збирається звільнити.

Як повідомлялося раніше, в найбільшій європейській авіакомпанії Ryanair розповіли, коли відомство зможе відшкодувати гроші за скасовані рейси, які зірвалися через пандемію коронавируса.

Свої гроші пасажири зможуть отримати не раніше, ніж через півроку, так як тимчасові рамки обробки всіх заяв щодо відшкодування збитків розтягнуться на період від трьох до шести місяців.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу