Главу зернової держкорпорації посадили під домашній арешт

Поділитися:

Керівнику Державної продовольчо-зернової корпорації Андрію Власенку, який потрапив минулого тижня у корупційний скандал, обрали запобіжний захід: цілодобовий домашній арешт із зобов’язаннями. Про це розповіли журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Йдеться про справу, у якій Власенка разом з іншими посадовцями підозрюють в організації злочинної схеми щодо розтрати майна корпорації. За даними поліції, вони купували зерно у фіктивних фірм за кредитні кошти і продавали його за кордон за значно заниженими цінами. З початку цього року було укладено експортних контрактів на понад 231 мільйон доларів. А заборгованість підприємства перед кредиторами становила понад 57 мільйонів – це поліція і називає збитком.

13 серпня силовики затримали Андрія Власенка разом зі спільником на столичному летовищі «Київ». Зловмисники хотіли покинути Україну, після того як правоохоронці викрили керівництво корпорації на розкраданні. Окрім того, журналісти встановили, що заступниця затриманого Андрія Власенка – Олена Волкова – пов’язана з головою партії «Батьківщина» Юлією Тимошенко. А сам Власенко раніше був депутатом Миколаївської обласної ради від «Батьківщини».

У медіа повідомляють, що його і Волкову призначили в Державну продовольчо-зернову корпорацію в обмін на голоси від «Батьківщини» за проект бюджету на 2021 рік.

Раніше повідомлялося, що ВАКС тимчасово відсторонив від посади директора порту «Південний».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу