Кабмін змінив правила послуги «муніципальна няня»

Поділитися:

Програма «муніципальна няня» у 2020 році отримала з бюджету близько 270 млн гривень, а допомогою за цією програмою вже встигли скористатися понад 35 тисяч українців. На 2021 рік у програмі заплановані зміни.

Правила отримання допомоги кажуть про те, що обоє батьків працюють. Саме тоді може бути отримано кошти на компенсацію няні (з 2019 року йшлося про 1 779 грн. на місяць). Зміни та пожорсткішання правил отримання компенсації пов’язано з тим, що українці зловживають державною допомогою — так сказали в Міністерстві соціальної політики. Найчастіше няня існувала тільки за документами, а за фактом з дитиною вдома знаходився один з батьків.

В цей момент для отримання допомоги обоє батьків повинні надати довідки про те, що вони дійсно працюють — офіційно, з оформленням і зарплатою, а не просто на словах.

Раніше повідомлялося про те, що Кабмін обмежив коло користувачів так званої муніципальної няні. А раніше народні депутати змінили розмір компенсації та встановили додаткові вимоги до підприємців і юрособ, які надають послугу няні.

Також ми писали про те, що подібні проблеми виникають не тільки в Україні. Наприклад, понад мільйон «мертвих душ» отримали держдопомогу в США.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу