Друга хвиля коронавірусу почалася: МОЗ відкриває лікарні другої черги

Поділитися:

Лікарні другої черги відкривають у запланованому раніше графіку. Про це повідомив Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України. Також за словами міністра, тепер не буде ніякої різниці між медичними закладами першої та другої хвилі — всі вони будуть працювати в однаковому режимі.

В рамках збільшення кількості хворих COVID-19 змінюються алгоритми транспортування і направлення хворих, а також надання їм допомоги. Міністр каже, що щодня підписує нові розпорядження, які стосуються об’єднання лікарень, створення нових умов для лікування.

Кожна область вимагає своїх методик — все залежить від кількості лікарень і пацієнтів, складності перебігу захворювання, наявності необхідних умов для діагностики тощо.

Також в МОЗ зайняті та іншою роботою — продумують систему встановлення контактів заражених коронавірусів. Від своєчасного відстеження цих контактів залежить швидкість поширення вірусу в окремих населених пунктах.

Раніше повідомлялося про те, що у світі коронавірусів захворіли близько 22 млн людей. Лідерами за кількістю хворих є Індія, США і Бразилія.

Також ми писали про антирекорд 21 серпня — в Україні зафіксували найбільшу кількість нових пацієнтів з лабораторно підтвердженим коронавірусом за добу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу