Бізнес готується до зниження зарплат і скорочень

Поділитися:

Станом на кінець червня більше половини опитаних представників бізнесу вже повністю або частково повернулися до роботи в офісі.

Про це свідчать результати експрес-опитування представників бізнесу під час зустрічі підприємців Європейської бізнес асоціації.

Планують зберегти персонал компанії в незмінному складі 60% опитаних підприємців, 28% – думають над скороченням, ще 13% шукають нових працівників.

На найближчі півроку 69% опитаних підприємців планують залишити рівень заробітних плат незмінним, 21% – готуються скоротити зарплати і лише 9% розмірковують над підвищенням.

На думку ЄБА, найбільше на карантині постраждають компанії, що надають професійні послуги (маркетинг, консалтинг, дизайн), продовження карантину не відіб’ється на 36% опитаних підприємств в цій сфері.

В Україні за результатами першого кварталу 2020 року збитки великих і середніх підприємств становлять 4,9 мільярда гривень, що зафіксовано вперше за кілька років.

Європейська Бізнес Асоціація (ЄБА) заснована в 1999 році за підтримки Європейської Комісії в Україні. Вона є найвпливовішим і численним об’єднанням бізнесу в Україні.

Раніше ми писали, що кількість безробітних за рік збільшилася на 76%, а Нацбанк прогнозує зростання безробіття влітку.

 

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу