Бджільництво опинилося під загрозою

Поділитися:

В Україні спостерігається масовий мор бджіл, який загрожує повним знищенням галузі бджільництва на території держави. Про це повідомляють експерти “BRDO”.

За даними фахівців, щороку в Україні гине незліченна кількість бджіл, які не можуть пережити ту кількість пестицидів і хімічних добавок, якими українські фермери зрошують свої господарства.

Через негативні тенденцій в сільськогосподарській діяльності кожної весни країна втрачає приблизно 46 тисяч бджолиних сімей. На даний момент найбільша криза галузі спостерігається на територіях Полтавської, Рівненської та Чернігівської областей.

При цьому поточне законодавство України не передбачає ніяких заходів протидії цьому процесу і не може захистити бджолярів та їх діяльність.

Виходячи з такої ситуації, ряд експертів України наполягає на внесенні змін до частини законодавчих актів країни, які спрямовані на регуляцію ринку бджільництва.

Проект має назву “Про деякі питання в бджільництві” і був поданий у якості проекту-наказу для Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства.

Як повідомлялося раніше, в Міністерстві з розвитку економіки і сільськогосподарської діяльності України збираються переглянути близько 90% законодавчих актів в сфері бджільництва.

Міністерство планує повністю переглянути процес організації сфери, зробивши її в рази простіше для пасічників, які ведуть свій бізнес меду в Україні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу