10 млн пенсіонерам підвищать пенсії наступного року

Поділитися:

У Міністерстві соціальної політики склали інформаційний календар, де вказані дати підвищення пенсії, які відбудуться в наступному році. Так, в 2021 році на надбавки можуть розраховувати 10 млн пенсіонерів. Відомо, що підвищення пенсії буде відбуватися в 5 етапів для різних категорій пенсіонерів.

“Цей графік ми зробили для того, щоб люди бачили, кому заплановані підвищення і в якому розмірі, щоб вони розуміли, на що саме закладено кошти в бюджеті. Головне завдання: щоб Уряд не тільки прийняв рішення про підвищення захисту пенсіонерів, а й запланувало на наступний рік кошти на виконання цих рішень. Люди не повинні бути в “підвішеному стані”, ставати жертвами інформаційних маніпуляцій та безвідповідальних обіцянок. Я абсолютно впевнена, що інформація про рішення уряду повинна бути прозорою і доступною для людей, тільки так вибудовується довіру в суспільстві ” , – прокоментувала ситуацію Міністр соціальної політики України.

Слід зазначити, що найбільш захищеними будуть пенсіонери, які мають повний страховий стаж, тому працювати “по-білому” вигідніше, – повідомили в Мінсоцполітики.

Так, у осіб старше 65 років, які мають страховий стаж 30 років (жінки) і 35 років (чоловіки), мінімальна пенсійна виплата протягом 2021 року зросте на 500 гривень, і вони будуть отримувати не менше 2600 гривень. Також продовжиться програма доплат для пенсіонерів старше 80 років, які мають страховий стаж 20/25 років, і почнеться програма для пенсіонерів старше 75 років з повним стажем. У календарі відображені дати індексації пенсій і перерахунку пенсій працюючим пенсіонерам.

Нагадаємо, що Пенсійний фонд України розробив і впровадив новий мобільний додаток, яке отримало назву «Пенсія в смартфоні». Тепер всі дані майбутній пенсіонер зможе подавати онлайн. Ця розробка виконана в рамках запровадження автоматичного нарахування пенсії в Україні.

Раніше повідомлялося, що в Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг заявили, що українці в середньому витрачають на теплопостачання близько 11% свого доходу. Однак, серед пенсіонерів ця цифра зростає до 25%. Тобто, чверть своїх доходів люди пенсійного віку повинні платити за тепло у власних будинках.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу