Зеленський звернувся до українців (Відео)

Поділитися:

22 лютого 2022 року Президент України Володимир Зеленський вкотре звернувся до українців із промовою. Виступ у вівторок був необхідний через останні події із загостренням ситуації на Донбасі.

Зеленський коротко пояснив населенню України, що означає те, що відбувається в країні, і чого приблизно варто очікувати. Стало очевидним, що недавні заяви представників Росії про її усвідомлення, що Луганськ та Донецьк – українські території – тепер нічого не означають. Ситуація в окупованих територіях цілком протилежна. Своїми діями РФ де-факто покинула Мінські домовленості.

Також президент України наголосив, що він готовий до двосторонніх переговорів із Росією, а також до саміту за участю інших держав. Зеленський додав, що початок запровадження санкцій проти Росії – вірний крок.

Володимир Зеленський також дав відповідь за одне з найактуальніших питань українців останнім часом. Загальна мобілізація населення найближчим часом не планується (хоча, звичайно, все залежить від ситуації), але призов резервістів у особливий період уже розпочався.

Також в Україні запуститься програма економічного патріотизму, за якою буде здійснене зменшення податкового навантаження на бізнес та обмеження перевірок.

Нагадаємо, що Євросоюз уже запровадив санкції проти Росії, які були підтримані одноосібно.

Також Держдума РФ ратифікувала указ Путіна про визнання ЛДНР. Тепер МЗС Росії має провести переговори з ватажками в ОРДЛО і розпочати побудову дипломатичних відносин.

Читайте також
11 Червня 2024 року - 11:48
Ринок праці у травні нагадував безлюдну пустелю: кількість шукачів та...
6 Червня 2024 року - 12:36
Кадровий дефіцит в Україні стає серйозною загрозою для економіки в...
31 Травня 2024 року - 17:54
Як повідомляє Reuters, кількість українців, які живуть у бідності, зросла...
31 Травня 2024 року - 14:42
28 травня на території МВЦ в м. Києві за підтримки...