Зеленський скасував указ Януковича про призначення Тупицького суддею КСУ

Поділитися:

На сайті уряду повідомили, що 27 березня Президент України Володимир Зеленський скасував указ президента від 14 травня 2013 року №256 “Про призначення А.Тупіцкого суддею Конституційного суду України”.

Відомо, що цим же указом Зеленський скасував указ президента від 17 вересня 2013 року №513 “Про призначення А.Касмініна суддею Конституційного суду”.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Як зазначається в тексті документа, указ підписано з метою гарантування Конституції України, прав і свобод людини і громадянина, забезпечення державної незалежності і національної безпеки.

Крім того, глава держави керувався національними інтересами України відповідно до закону “Про національну безпеку України”, згідно з яким демократичний конституційний устрій є одним з фундаментальних національних інтересів.

При цьому в указі наголошується, що окремі судді КС, призначені Віктором Януковичем, продовжуючи виконувати свої повноваження, створюють загрозу державної незалежності і національної безпеки України, що порушує Конституцію України, права і свободи людини і громадянина.

Нагадаємо, що в середу, 17 березня, відбулося засідання Великої палати Конституційного суду України. На порядку денному стоїть розгляд двох дисциплінарних справ щодо голови суду Олександра Тупицького і заступника голови Сергія Головатого.

Раніше повідомлялося, що глава української держави Володимир Зеленський підписав закон про запобігання надмірного тиску на суб’єктів господарювання. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу