Україна створила делегацію для перемовин з Іраном по МАУ

Поділитися:

Україна створила делегацію для перемовин з Іраном з питань катастрофи українського літака Міжнародних авіаліній України Boeing 737, який був збитий в небі Тегерану 8 січня. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Вказується, що відповідну ініціативу проявив президент України Володимир Зеленський. У верховенстві делегації був призначений заступник глави закордонних справ держави Євген Єнін.

Також до складу делегації з боку України увійшов і ряд інших чиновників Кабміну і частина осіб, які мають безпосереднє відношення до правоохоронної галузі країни – це представники СБУ, ГБР, Національної поліції, Головної інспекції Міністерства оборони України та інших відомств.

При цьому, Зеленський дозволив надалі змінювати склад, виходячи з потреби у забезпеченні того чи іншого напрямку в розслідуванні з боку делегації.

Повідомляється, що всі витрати на пересування і забезпечення діяльності чиновників буде покривати Кабінет міністрів України коштами державного бюджету.

Як повідомлялося раніше, Тегеран погодився надати Києву чорні ящики літака Міжнародних авіаліній України.

Для передачі ящиків Іран висунув свої умови. Йдеться про зобов’язання країні дотримати всі технічні умови розшифровки бортових самописців.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу