Україна йде до дефолту

Поділитися:

Сьогодні, 17 червня 2020 року, комітет Верховної Ради (ВР) з фінансової, податкової та митної політики схвалив постанову про доповідь глави НБУ Якова Смолія в ВР про діяльність банківського регулятора. У документі закладена основа для звільнення нинішнього керівництва НБУ.

Частина депутатів не голосувало за цей документ.

Тепер постанова повинна бути проголосовано парламентом.

Як прокоментував нашому каналу Павло Вернівскій, експерт Інституту суспільних досліджень: «Завдання Національного Банку не тільки стримувати інфляцію, ніж активно займався НБУ, підтримуючи високу облікову ставку. Що привело до скорочення ВВП, скорочення промислового виробництва, вибивання цілих галузей, стагнації регіонів. Завдання Центробанку – балансувати між контролем над інфляцією і розвитком економіки ».

«Проблема ОВДП полягає в тому, що високими ставками був притягнутий високомобільний спекулятивний міжнародний капітал, який за своєю природою є« боягузливим ». При погіршенні умов він може різко піти з ринку, що, за певних супутніх умовах, може привести до дефолту »- також розповів експерт.

Ми також писали, що Нацбанк знизив облікову ставку до 6% – це абсолютний історичний мінімум за всі роки, але всі грошові кошти, які Україна обговорювала з МВФ та іншими грошовими донорами, будуть спрямовані до державного бюджету на покриття дефіциту.

 

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу