У парламенті створять спеціальну комісію для інвесторів

Поділитися:

В українському парламенті зібралися заснувати спеціальну комісію для інвесторів. На своєму позачерговому засіданні Рада затвердила проект-постанову «Про створення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту прав інвесторів».

Як йдеться у виконавчій записці до документа, опублікованій на сайті парламенту, закон був прийнятий з метою підвищити інвестиційний вигляд країни, так як питання інвестицій зараз вкрай важливий для економіки України.

Також крім свого економічного впливу інвестиції позитивним чином позначаться на ряді інших соціально важливих питань, які прямо пропорційно залежать від ступеня наповненості державного бюджету України.

Іншими словами, українська влада намагається впровадити більш сучасні механізми для захисту і реалізації інвестицій в Україні, які б виключали корупцію і рейдерство.

Для цього Рада збирається сформувати єдину стратегію поліпшення інвестиційної діяльності в Україні, яка неможлива без створення окремої комісії з цих питань.

Капітальні інвестиції в економіку України в першому кварталі 2020 року склали 76,9 мільярдів гривень. Це на 35,5% менше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

За даними Держстату, зниження інвестицій було зафіксовано у всіх галузях, за винятком сфери «Інформація та телекомунікації», де зростання склало 8,7%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу