У МЗС розповіли, як мають намір співпрацювати з адміністрацією Байдена

Поділитися:

Міністерство закордонних справ України хоче дуже динамічних і драйвових відносин зі Сполученими Штатами Америки. Так, у відомстві визначили топові напрями співпраці з американським урядом під керівництвом Джо Байдена.

“Ми очікуємо рок-н-ролу. Ми хочемо дуже динамічних і драйвових відносин зі Сполученими Штатами. Америка і Україна є стратегічними партнерами. Це офіційно і фактично так. Тому нам потрібно додавати ще більше звуку до цієї пісні стратегічного партнерства. У нас є безпека . Це стовідсотковий пріоритет. у нас є трансформація України. Це те, де США можуть нам серйозно допомогти в зміцненні країни зсередини “, – зазначив глава українського МЗС.

Третє питання, вважає міністр, – це відносини в економічній сфері – інвестиції в Україну, торгівля на світових ринках.

Крім того, Україна була б задоволена, якби посаду спецпредставника Держдепу по Україні була відновлена.

“Життя покаже. Досвід наявності цієї посади позитивний. Але рішення буде приймати нова адміністрація США. Я хочу наголосити на іншому. Для мене дуже важливо, щоб Україна в Америці займався не тільки спецпредставник. А щоб вся державна машина США усвідомлювала, що Україна – це надважливий партнер в Європі “, – сказав глава Міністерства закордонних справ.

Для цього, за словами міністра, необхідно, щоб в Держдепі, в Міноборони, Мінфіні, Конгресі – всюди були прихильники України, які допомагали розвивати відносини.

Нагадаємо, що попередню згоду уряду Сполучених штатів Америки було отримано на прийняття кандидатур нового посла України. Так, відомо, що посаду отримала екс-міністр фінансів Оксана Маркарова. Таку інформацію оприлюднили в українському МЗС.

Раніше повідомлялося, що Дмитро Кулеба, глава Міністерства закордонних справ, розповів про те, як Україна може потрапити в НАТО без надання Плану дій щодо членства в альянсі. Раніше вважалося, що цей план є обов’язковим. Тепер же Кулеба каже про те, що План повинен бути наданий і Україні, і Грузії, якщо він може прискорити вступ країн до альянсу. Але також акцентує на тому, що є інший шлях – досягти необхідних показників без ПДЧ. Українська сторона готова обговорювати і такий сценарій.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу