Стали відомі подробиці податкового скандалу навколо медлабоаторії Synevo

Поділитися:

Стали відомі подробиці податкового скандалу довкола медичної лабораторії Synevo. Про це повідомило анонімне джерело в партії «Слуга народу» для ЗМІ.

Йдеться про рішення Державної податкової служби, яка за підсумками перевірок встановила податковий борг компанії на суму 1,1 млрд гривень. Лабораторія перевірки у вересні-листопаді 2021 року.

Тоді у відповідь на претензію у Synevo заявили, що мають намір оскаржити рішення у суді.

За даними джерела, спочатку рішення про нарахування компанії Synevo податків було ініційовано ще під час перебування головою Державної податкової служби (ДПС) Олексія Любченка.

Важливо сказати, що такий штраф – один із багатьох прикладів нарахувань штрафу для шантажу та маніпуляцій часів Любченка та його заступника з аудиту Наталії Рубан.

При цьому джерело заявило, що швидше за все податки компанії платити все-таки не доведеться. У ситуацію вирішив втрутитись Офіс президента.

«У ситуацію втрутилися Офіс президента та Кабінет міністрів. Швидше за все, рішення щодо компанії буде переглянуто. Штраф буде скасовано або знижено», – стверджує він.

Раніше сім’я Авакових отримала ще одну сонячну електростанцію. Стало відомо, що Антимонопольний комітет (АМКУ) дозволив АТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Форсайт Інвест» придбати понад 50% у статутному капіталі ТОВ «Тріхати-Еліос».

Подробиці про це оприлюднила прес-служба АМКУ. Відомо, що свій дозвіл на правочин регулятор дав 15 грудня.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу