США заносить китайських чиновників в “чорний список”

Поділитися:

Сполучені Штати можуть поповнити чорний список китайських чиновників. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу, з посиланням на інформацію Білого дому.

Під нові санкції можуть потрапити не менше 14-ти високопоставлених Піднебесної – з материкового Китаю і Гонконгу. Все через утиски демократичної більшості в місті-державі, яке живе за принципом «одна країна – дві системи». Їх активи в США заморозять, а ще проти них введуть фінансові обмеження.

Серед претендентів – члени Компартії Китаю і члени парламенту. Однак, ні в Білому домі, ні в Держдепі США ситуацію поки не коментують.

Відомо, що в минулому місяці з парламенту виключили 4-х законно обраних гонконгських опозиціонерів. В знак протесту їхні однопартійці масово подали у відставку.

Так, крім США, в підриві прав людини Китай звинувачують Австралія, Канада, Великобританія і Нова Зеландія.

Нагадаємо, що за обмеження для китайських компаній одноголосно проголосувала Палата представників США.

Тому тепер китайський бізнес, який котирується на американських біржах, повинен звітувати американським регуляторам. Таким чином фірми змушені підтверджувати, що їх не контролюють уряди інших країн.

Раніше повідомлялося, що Вашингтон турбують інвестиції Пекіна в українську промисловість, заявив глава Держдепартаменту США Помпео президенту Зеленському. Китай намагається придбати підприємство з виробництва авіадвигунів «Мотор Січ».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу