США ввели санкції проти Туреччини

Поділитися:

Санкції проти секретаріату оборонної промисловості Туреччини і її глави Ісмаїла Демір за покупку російських систем С-400 були введені Сполученими штатами Америки. Про це повідомив держсекретар США Майк Помпео.

«Не дивлячись на наші попередження, Туреччина продовжила закупівлю і випробування систем С-400 в Росії. Сьогоднішні санкції проти SSB Туреччини демонструють, що США повністю виконають CAATSA. Ми не потерпимо великих угод з оборонним сектором Росії », – заявив чиновник.

«Ми запропонували інші системи, сумісні зі стандартами НАТО, і ясно дали зрозуміти, що С-400 несумісна із зобов’язаннями Туреччини як члена НАТО», – заявив заступник прес-секретаря державного секретаря США Кейл Браун.

Слід зазначити, що санкції передбачають заборону на видачу ліцензій і дозволів на експорт для Управління оборонної промисловості Туреччини (SSB). Крім того, заморожуються активи глави Секретаріату оборонної промисловості Туреччини Ісмаїла Демір та інших чиновників відомства в США.

При цьому, турецька сторона стверджує, що система ППО є нагальною потребою, враховуючи військові конфлікти навколо країни. Однак, союзники, включаючи США, не змогли запропонувати їй ніяких альтернатив – як система Patriot – на прийнятних для Туреччини умовах.

Нагадаємо, що Туреччина відмовилася від застосування двигунів виробництва українського заводу «Мотор Січ» для своїх ударних безпілотників Bayraktar ТВ2. Замість нього будуть встановлювати свої, турецькі, виробництва дочірньої компанії Turkish Aerospace Industries.

Раніше повідомлялося, що $ 250 млн у вигляді допомоги Україні в сфері безпеки для фінансування додаткового навчання, летального і нелетального озброєння і техніки, а також надання консультаційних послуг української армії передбачає прийнятий Сенатом США закон про асигнування на національну оборону (NDAA) на 2021 рік.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу