США мають намір завершити місію в Іраку

Поділитися:

До кінця поточного року США виведуть із Іраку свої бойові підрозщділи. В країні залишаться лише військові сили для консультації, допомоги та обміну розвідданими з іракською армією. Про це йдеться у прес-релізі Пентагону.

За словами прес-секретаря Джона Кірбі, глава Міноборони США Ллойд Остін зустрівся зі своїм іракським колегою Джумою Інад у Бахрейні.

Ллойд Остін в ході зустрічі підтвердив, що США залишаються в Іраку на запрошення уряду для підтримки сил безпеки Ірану та допомоги у боротьбі з терористичною організацією ІДІЛ.
Глава Міністерства оборони також зазначив, що США продовжать виконувати взяті на себе у липні 2021 року зобов’язання.

Нагадаємо, раніше стало відомо про замах на прем’єр-міністра Іраку Мустафу Аль-Кадхімі. Безпілотник із вбудованою вибухівкою атакував резиденцію чиновника, незважаючи на укріплену «зелену зону».

У заяві іракських військових йдеться, що метою нападу була резиденція аль-Казимі, яка знаходиться в «зеленій зоні» іракської столиці, де розташовані урядові будівлі та іноземні посольства. Військові назвали атаку, яка завершилася вибухом, спробою вбивства прем’єра, проте його вдалося вчасно евакуювати.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу