США і Польща підписали ядерну угоду

Поділитися:

США і Польща підписали важливий документ. Йдеться про співробітництво у сфері ядерної енергетики, а точніше, про помітне розширення співпраці, а також постійного планомірного розвитку польської енергетичної програми. Таке повідомлення зробили в Міністерстві енергетики Сполучених Штатів.

Зокрема, підписаний документ передбачає, що в наступні 18 місяців країни будуть щільно співпрацювати з усіх запланованих питань, а також реалізовувати польсько-американську ядерно-енергетичну програму. В обов’язковому порядку будуть розглядатися і питання фінансування програми, а також при необхідності будуть розроблені й нові його механізми.

Як сказали в пресслужбі американського міністерства, ця програма дозволить уряду Польщі якнайшвидше прийняти рішення про будівництво АЕС в країні.

Раніше повідомлялося, що Україна і Польща будуть створювати транспортний коридор. Україна уклала з Польщею Меморандум про наміри співпрацювати в розвитку транспортного коридору: важливий стратегічний об’єкт буде з’єднувати території між Гданськом і українськими портами в акваторії Чорного моря.

Також ми писали про підготовлений польськими експертами план Маршалла для Республіки Білорусь.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу