Підписано закон про військові капелани

Поділитися:

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із представниками Всеукраїнської ради церков та релігійних організацій, під час якої підписав ухвалений парламентом закон «Про службу військового капеланства». Про це у п’ятницю повідомив Офіс президента.

«Це був великий запит від релігійної спільноти та наших військових», – прокоментував Зеленський.

Закон «Про Службу військового капеланства», який регулює відносини у сфері реалізації конституційного права на свободу світогляду та віросповідання військовослужбовців, визначає правові та організаційні засади та принципи діяльності Служби військового капеланства.

Згідно з документом, штат служби має бути не меншим, ніж 0,15 відсотка від граничної чисельності відповідних силових органів (Збройних сил, Національної гвардії та інших).

«Хочу попросити: якщо буде від вас якийсь публічний сигнал про підтримку процесу мирного врегулювання, то дуже вдячний», — зазначив він.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський створює спеціальний енергетичний штаб. Новина про це оприлюднила Офіс президента.

Поки що про нову ідею мало що відомо. За даними прес-служби Офісу, додаткові подробиці на рахунки створення координаційного енергетичного штабу з’являться пізніше, в рамках окремого брифінгу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу