Пенсію віддають в приватні фонди

Поділитися:

Майбутнє впровадження нової системи накопичувальних пенсій на території України тягне за собою безліч факторів ризику. Про це повідомляє ряд українських експертів.

До такого висновку фахівці прийшли на підставі того, що в рамках міжнародної практики зазвичай пенсійні фонди тісно взаємодіють з питаннями іпотеки.

“Тобто їх розміщують в гарантовано вигідні речі, які згодом дають певний відсоток прибутку. Вони можуть бути приватними та державними”, – йдеться в повідомленні.

При цьому питання реалізації цієї системи в Україні варті докладного обговорення, так як на полях вітчизняного держави є безліч можливостей організувати будь-які неправомірні механізми для виведення коштів або для того, щоб вони просто з часом “зникли”.

Нагадаємо, що в кінці лютого 2019 року представники громадських організацій і недержавних пенсійних фондів зажадали від Кабміну посприяти впровадженню накопичувального рівня пенсійної системи з 2020 року і висловили побоювання, що другий етап пенсійної реформи буде відкладено на невизначений час.

За словами експертів, зараз країні потрібно дочекатися виходу української економіки з кризи, щоб запустити другий рівень пенсійної накопичувальної системи. Люди стануть більш зацікавлені в офіційному доході, і зрозуміють, що пенсія – це не мінімальна соціальна гарантія від держави.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу