Партнери «Північного потоку — 2» кажуть про зрив проекту

Поділитися:

Про це вперше з початку реалізації проекту заговорили в німецькій енергетичній компанії Uniper. Як відомо, ця компанія — партнер російського Газпрому з будівництва «Північного потоку — 2». Причиною можливого зриву проєкту називають санкції США.

Під санкціями в Німеччині мають на увазі активізацію зусиль з боку США, в яких головними акцентами є цільові санкції проти проєкту «Північний потік — 2». Німецька сторона говорить про те, що при такій ситуації реалізація проєкту може бути дуже уповільнена або зовсім зупинена.

Також під санкції США потрапив і інший російський проєкт — «Турецький потік». Зокрема, в проєкті оборонного бюджету США список санкцій складається мінімум з трьох важливих пунктів. При цьому міністр закордонних справ Німеччини Нільс Аннен неодноразово висловлювався про те, що США не можуть втручатися у внутрішню політику Німеччини та інших країн ЄС, але ж ці санкції США якраз можуть торкнутися вищеназваних країн.

У США ж виставили вимоги одному з німецьких портів, а саме порту Мукран, щоб якомога швидше було припинено будь-яку співпрацю в рамках реалізації проєкту «Північний потік — 2», аби уникнути отримання масштабних фінансових проблем.

Раніше повідомлялося про те, що США готують пакет санкцій проти будівництва газопроводу.

Польща ж висловлювала стурбованість будівництвом «Північного потоку — 2» і називала його загрозою безпеці країн ЄС.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу