На сайті ВР опублікований текст закону про олігархів

Поділитися:

У четвер, 3 червня, на сайті українського парламенту був представлений законопроект щодо українських олігархів. Йдеться про закон №5599 “Про запобігання загроз національній безпеці, пов’язаних з надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”.

Відзначимо, що раніше цей закон внесли до Верховної Ради за ініціативою президента України Володимира Зеленського. Він також є автором законопроекту.

У законі лідер країни пропонує заснувати окремий реєстр олігархів, до якого матиме відкритий доступ кожен українець.

Таким чином олігархи зі списку не зможуть фінансувати ту чи іншу політичну партію, брати участь в приватизації об’єктів державного майна і в інших моментах, які стосуються національної безпеки держави. Також їх зобов’яжуть декларувати все своє майно.

Раніше Зеленський підкреслив, що законодавча ініціатива потрібна, оскільки не можна більше допускати такого впливу олігархів на всі політичні та економічні процеси, як це було раніше.

Президент зазначив, що закон повинен визначити, як олігархи будуть перетворюватися в бізнесменів – «тому що ми підтримуємо великий бізнес і будь-який бізнес в Україні».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу