Китай вирішив відмовитися визнавати британські паспорти своїх громадян

Поділитися:

Пекін може перестати визнавати паспорт британських громадян заморських територій (British National (Overseas), BN (O)), наявний у деяких жителів Гонконгу, в якості дійсного документа для виїзду з Китаю. Про це заявив офіційний представник МЗС КНР Ван Веньбінь.

“Не дивлячись на серйозні дипломатичні дії, Лондон наполягав у своїх політичних маніпуляціях з паспортом британського підданого за кордоном, – цитує Ван Веньбінь агентство Сіньхуа. – Китай розгляне питання про визнання даного документа недійсним для виїзду з країни, а також залишить за собою право приймати подальші заходи “.

Він зазначив, що Китай вважає плани Великобританії про застосування спрощеної візової системи для жителів Гонконгу “порушенням міжнародного права і основних норм міжнародних відносин, а також втручанням у справи Гонконгу і внутрішню політику КНР”.

Паспорти BN (O) видавалися в Гонконзі з 1987 по 1997 рік, і зараз вони є приблизно у 350 тис. Жителів міста, і ще 2,6 млн гонконгців мають право на їх отримання. Тепер право на паспорти “заморських громадян” отримають ті, хто народився в Гонконзі після 1997 року і у кого хоча б один з батьків є громадянином заморських територій Великобританії.

У відповідь на ухвалення 30 червня Постійним комітетом Всекитайських зборів народних представників закону про забезпечення національної безпеки в Гонконзі Лондон спростив правила отримання британських паспортів жителям Гонконгу. Також Лондон призупинив дію угоди з Гонконгом про екстрадицію і поширив на Гонконг ембарго на поставки зброї в КНР, введеного після подій 1989 року на площі Тяньаньмень.

Раніше ми писали, що в Гонконзі пройшли масові протести.

Також ми інформували, що США пригрозили Китаю санкціями в разі обмеження автономії Гонконгу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу