Хабаровськ і Владивосток протестують проти Москви

Поділитися:

Сьогодні, в суботу, вісімнадцятого липня, в Хабаровську, одному з головних центрів російського Далекого Сходу пройшов черговий багатотисячний антимосковський мітинг з вимогою звільнити з-під варти губернатора Хабаровського краю Сергія Фургала.

Про це повідомляють ЗМІ та соцмережі.

У масових демонстраціях брало участь, за різними даними, від двадцяти до п’ятдесяти тисяч протестувальників. Акцію назвали “годуванням голубів”. Протести були стихійними, ніким несанкціонованими. На учасниках мітингів красувалися футболки з написами, а в руках люди тримали плакати “Перемен требуют наши сердца”, “Свободу Фургалу”, “Я / Мы Дальний Восток”.

Мером міста Хабаровська є член пропрезидентської партії “Єдина Росія” Сергій Кравчук. Тому учасники протестів стали вимагати зустрічі з провладним мером. Вони дружно рушили до Хабаровської мерії. Але Кравчук так і не з’явився перед обличчям народу.

Учасникам протестів було цікаво, чому мер Хабаровська заявив, що мітинги в підтримку губернатора Фургала проплачені.

В результаті мер відповів людям через ЗМІ. На сторінках одного з видань він заявив, що його не зрозуміли. Мовляв, проплаченими були тільки двадцять-тридцять приїжджих провокаторів, і мовляв саме це він мав на увазі, а не всіх мітингувальників.

Тим часом повноважний представник президента в Далекосхідному федеральному окрузі Юрій Трутнєв став вимагати від місцевої влади, щоб ті по максимуму скоротили кількість мітингувальників. Підключився і Федеральний штаб по боротьбі з COVID-19, повідомивши, що Далекий Схід – єдиний з регіонів Росії, де збільшується кількість хворих.

Нагадаємо, жителі Хабаровська все активніше протестують проти арешту губернатора Хабаровського краю Сергія Фургала. Чиновнику інкримінують вбивства на замовлення в 2004-2005 рр. Мосміськсуд залишив його під арештом, зараз Сергій Фургал знаходиться в столичному СІЗО.

Також за інформацією з офіційних джерел, в результаті загострення конфлікту на кордоні Вірменії та Азербайджану, за останні дві доби загинули 11 азербайджанських військових і один мирний житель.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу