Грузія відмовилася від екстрадиції Саакашвілі в Україну

Поділитися:

Віце-прем’єр, міністр культури, спорту і молоді Грузії заявила, що екстрадиція Міхеїла Саакашвілі в Україну є неможливою. Вона зазначила, що його можуть передати лише в тому випадку, якщо в Україні він проходить по кримінальних справах.

«Екстрадиція в Україну відбувається тільки тоді, коли особа, запитувана в цій країні, зазнає кримінального переслідування. Я не думаю, я в усякому разі не знаю, що Саакашвілі — це особа, переслідувана в Україні в кримінальному порядку. Говорити про екстрадицію Саакашвілі — це юридична нісенітниця або нонсенс», — зазначила міністр.

Крім того вона наголосила, що Грузіє не буде екстрадувати Саакашвілі навіть якщо він відбуде в Україні тюремний термін, який йому присудив грузинський суд.

«У нас немає ніякого бажання. Немає ніякої правової доцільності для цього», — додала вона.

У свою чергу, адвокат екс-президента заявив, що швидше за все Саакашвілі може відмовитися від екстрадиції в Україну. Зокрема, через те, що він має намір вести політичну боротьбу в Грузії.

«Швидше за все, він відмовиться від екстрадиції. Його позиція така, що він прибув на батьківщину і збирається вести політичну боротьбу», — сказав адвокат.

Нагадаємо, Міхеїл Саакашвілі, який раніше повідомляв, що повернувся в Грузію 1 жовтня, був затриманий.

Також ми писали про те, що партія Саакашвілі програє вибори в Грузії. За підсумками голосування на місцевих виборах в Грузії на 99,92% виборчих дільниць лідирує правляча партія «Грузинська мрія».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу